Zorganizowany wypoczynek dla młodzieży
24 Cze 2016

Niesamowity efekt projektu kulinarnego – “Gotuj z babcią”

Uczniowie klas multimedialnych: 1 gamma, 2 gamma i 2 delta brali udział w realizacji projektu kulinarnego, którego autorem jest klasa 2b SPTS wraz z wychowawcą panią Iwoną Fotin. Efektem końcowym tegoż projektu, było wydanie książki kulinarnej pod tytułem “Gotuj z babcią – przepisy dla wnuka i wnuczki”.

Cel do osiągnięcia bardzo ambitny, więc uczniowie klasy 2b musieli pięknie opisać potrawę kulinarną przygotowaną pod kierunkiem babć i uwiecznić to wydarzenie na fotografii.

W tym momencie do projektu dołączyli uczniowie z gimnazjalnych klas multimedialnych, którzy na zajęciach przedmiotu “Multimedia w praktyce” edytowali obrazy cyfrowe zebranych dokumentów graficznych. To dzięki ich pomysłom i włożonej pracy powstała szata graficzna oraz cyfrowe przepisy kulinarne będące treścią przyszłej książki kulinarnej.
Ostatecznie zwyciężyły projekty dwóch uczennic: Marty Kubas z klasy 1 gamma oraz Wiktorii Augustyniak z klasy 2 delta! Drogie uczennice, wielkie brawa za waszą pomysłowość i zdolności graficzne!

Wreszcie nastąpiło drukowanie książek i mogliśmy cieszyć się z dobrze wykonanego projektu, nad którym pracowało tak wiele osób.

W tym miejscu pragniemy podziękować i skierować kilka ciepłych słów do uczniów, którzy zaangażowali się w realizację projektu.

Szczególne podziękowania kierujemy do Ewy Adamkowskiej, Mateusza Matczuka, Antka Daniela, Mateusza Gołochowicza, Janka Sokali, Pawła Skórczyńskiego i Michała Biesiekierskiego, Izy Rogalskiej i Agaty Piskorskiej, Kamili Nalaskowskiej i Marty Kubas, Aleksandry Góra i Szymona Jankowskiego a także Martyny Mrozik z klasy 1 gamma.
Dziękujemy także Jagodzie Paszko, Wiktorii Augustyniak, Oliwierowi Piaseckiemu, Kubie Skorupa, Ani Sobczak i Karolinie Gontarek, Juliuszowi Kierońskiemu i Tymoteuszowi Polakowi, Dominice Komasa i Victorii Le oraz Ryszardowi Piaseckiemu z klas 2 gamma i 2 delta.

Tak więc z wielką radością prezentujemy książkę i dedykujemy ją babciom, dziadkom, naszym uczniom oraz ich rodzicom.
Niech gotowanie i pieczenie będzie pomysłem na spędzanie wolnego czasu, a niniejsza książka pamiątką na długie lata.

Koordynatorzy projektu:
Iwona Fotin – nauczyciel edukacji wczesnoszkolnej w SPTS
Waldek Zajączkowski – nauczyciel informatyki i multimediów w GTS

Galeria zdjęć

Skomentuj

  • RSS
  • Facebook
  • Picasa
  • YouTube
Przeczytaj poprzedni wpis:
Piły 2016

Jak co roku najbardziej emocjonującym dniem w roku szkolnym jest finał plebiscytu "Piły", czyli doroczna GALA PIŁ.

Zamknij